Voorstelling ≠ Realiteit => Chagrijn

Deze V ≠ R => C formule vertegenwoordigt een voor veel mensen bekend fenomeen

Deze V ≠ R => C formule vertegenwoordigt een voor veel mensen bekend fenomeen: wat je verwacht (voorstelling) komt niet uit (realiteit) en daarvan kun je behoorlijk chagrijnig worden. Normaal gesproken kan ik goed met een afwijkende realiteit omgaan, maar afgelopen woensdag voerden chagrijn en teleurstelling wel de boventoon.

Oh-oh, pijn!

Ik had een rustige korte hardloopsessie van 30 minuten op het programma. Ik was bijna klaar toen ik in de 29e minuut plots een stekende pijn in mijn kuit voelde. @#$@#$%$!! (of zoiets). Meteen gestopt, maar het voelde niet goed. De rest van de avond flink gekoeld en vooral erg chagrijnig geweest. De rest van het gezin kon niets met me en liet me maar met rust.

 

 

V ≠ R: wat nu?

Het overkomt iedereen regelmatig. De realiteit is niet wat je je voorgesteld had. Er zijn verschillende manieren om daarmee om te gaan. Een paar constructieve manieren zijn:

  • Accepteren en aanpassen

Het is wat het is. Deal with it!

  • Op zoek naar de voordelen (Zoals Cruijff zei “Elk nadeel heb zijn voordeel”)

Wat is het voordeel van de gebeurtenis. Wat kan nu wel of zal nu anders gaan?

  • Bepalen wat het oplevert

Wat levert het op? Wat kan ik hiermee of hieruit leren? Wat betekent dit voor de toekomst?

Ja ja, de Kok, dat is een mooie theorie. Nu de praktijk, want woensdag kon ik het bovenstaande even niet toepassen.

Ik vroeg me af of mijn voorstelling van het doen van de geplande triatlons wel haalbaar was na de zoveelste loopblessure of dat ik gewoon de handdoek in de ring moest gooien en maar helemaal stoppen met triatlons. Waarom kunnen zoveel anderen lopen zonder problemen en ik niet? Nou ja, je voelt de negatieve flow wel; het was geen constructieve avond! Vooral doemdenken. Herkenbaar?

 

Tijd en acceptatie

Ondertussen ben ik alweer een paar dagen verder. Ik heb inmiddels nieuwe inzichten en geloof dat de halve triatlon gewoon gaat lukken. Misschien al in juli en anders zeker in september

“Er is geen mislukking. Alleen feedback.”

Komende zaterdag ga ik in ieder geval op de kwart triatlon starten en dan zie ik wel of ik kan hardlopen of na het fietsen ga stoppen.

Voor jou als lezer: ik wens je veel geduld en wijsheid bij het omgaan met een andere realiteit dan voorgesteld. Bovenstaande manieren kunnen je daar zeker bij helpen.

 

Feedback wanted

Tot slot nog één vraag: om te checken of mijn voorstelling van mijn blogs in lijn is met de realiteit, wil ik je vragen op het duimpje te klikken of je feedback/commentaar achter te laten als je dit artikel interessant vindt. Als blijkt dat V ≠ R is, ga ik even terug naar mijn drie suggesties om daarmee om te gaan ;-).

Is dit artikel interessant? Vertel het verder...

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin

Leave a comment

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je dan via onderstaand formulier in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan een mailtje als er een nieuwe blog geplaatst is.

Antonie